sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kupera riipus

Nyt meillä on ollut monta työtä yhtäaikaa tekeillä. Tämä työ oli suhteellisen helppo ja nopea. Tässäkin täytyi olla läpisahauskuvio ja mahdollisesti sisäpinnan patinointi Blitzillä.




Minä suunnittelin ja sahasin pienen lohikäärmeen. Alemman levyn taoin vasaralla, jotta se näyttäisi ikäänkuin suomuilta kun lohikäärmeen läpi katselee. Tässä oli enemmän haastetta sahauksen osalta, koska levystä piti sahata ensin pyöreä lätkä joka ensin lyötiin punsselilla kuperaksi ja vasta tämän jälkeen siirrettiin sahattava kuvio pintaan ja sahattiin se irti.

Kolmiolenkkiä tehtäessä alkoi lenkin kapein kohta jo murtumaan kovan taivuttelun jälkeen. Hopealevy josta tein lenkin oli todella kovaa, vaikka olin sen jo hehkuttanut. Jouduin sitten vähän katkaisemaan pois lenkin mitasta, mutta se oli vain parempi, lenkistä tuli mielestäni nätimpi kuin mitä siitä olisi tullut alkuperäisellä kaavalla.

Tämäkin koru taisi kiillottaessa pari kertaa kiillotuspöntön pohjalle lentää. Ja takapuolelle jäi appelsiinia kiillottaessa, siis sellaisia pieniä pisteitä niin kuin appelsiinissa. Sellaista tulee jos ei tarpeeksi lujaa paina korua kiillotuslaikkaa/huopalaikkaa vasten tai jos jää liian pitkään junnaamaan yhteen kohtaan laikalla. No toinen opettaja oli antanut vinkin käyttää vihreää vahaa joka on karkeampaa kuin käyttämämme sininen ja tuo vihreä vaha söi tosi hyvin pois suurimman osan appelsiinista. Pieniä pisteitä vielä jäi, jotka olisi pitänyt viilata ja filssata uudestaan ja tehdä kaikki kiillotukset uusiksi. Päätin kuitenkin jättää pinnan sellaiseksi.

Tämänkin minä hopeoin kun korun takapuolelle tuli mustaa hopeaa. Lopuksi vielä blitzasin. Tämä koru saattaa päätyä omaan kaulaan kerran jos toisenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat kultaa ;)