tiistai 15. joulukuuta 2015

Rannekoru

Yhtenä koulutyönä tuli valmistaa ontto rannekoru. Luokkakaverin kanssa päätettiin kokeilla mokume ganea, mutta kun ketään ei ollut sen suuremmin ohjeistamassa niin päätimme tehdä kupari ja hopeatangosta spiraalia, jonka valssasimme 0,6mm vahvuiseksi. Harjoittelimme ensin opettajan materiaaleilla jotta tietäisimme paljonko materiaalia tarvitsisimme. Tangosta kun piti saada valssattua n. 1cm leveä levy ja meidän täytyi lunastaa hopeatankoa etukäteen, koska meidän täytyi juottaa se nollajuotteella kuparitankoon. Työtä ei voinut leimata kuparin takia. Työhön saamamme kupari oli jonkinlaista kupari-tompakki sekoitusta, sen takia väri on hieman kellertävämpi. Lukon kieli tehtiin alpakasta.


Hopea-kuparitankoa oli vaikea työstää, tarvittiin paljon käsivoimaa ja suuret pihdit sekä paljon hehkutusta, jotta tankoa sai väännettyä suoralle spiraalille. Asiaa ei helpottanut kauhea flunssa ja pieni kuume jossa satuin silloin olemaan. Tankoa työstäessä menikin useampi päivä ennen kuin se oli valssattu ja pyöräytetty renkaaksi.

Testing testing


Rannerenkaassa oli todella paljon vaiheita. Eikä ihan kaikki mennyt putkeen, innostuin esimerkiksi prässillä painamaan sisäsarjaa liian lujaa paikalleen, mikä tietty näkyy korun ulkomuodossa. Emme saaneet yksityiskohtaista ohjetta korun tekoon, vain yleispätevän lapun ja muutamia esimerkkirannekoruja. Sen takia korun tekoa ja mitoitusta oli aluksi vaikea hahmottaa, mutta onneksi kavereiden kanssa voi lyödä viisaat päät yhteen.

Matkassa olleista mutkista huolimatta tuli toimiva rannekoru, lukko napsahtaa ja pysyy hyvin paikallaan. Ja mahtuu käteenikin, vaikka olin unohtanut huomioda että sisäsarja syö koosta jonkin verran. Ensi kerralla saisi jo varmasti siistimmän yksilön aikaiseksi kun tietää mitä välttää ja ymmärtää kuinka koru kasataan.



2 kommenttia:

Kommenttisi ovat kultaa ;)