sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Rivisormukset

Tein vielä pari rivisormusta hopeasta. Näihin en ole tyytyväinen.

Tein sovitteet kiville Dremelillä, eikä sillä oikein tuntunut tulevan ne hyvin, tärryyttikö sitten liikaa vai mitä. Pistinpähän sitten Marathonin mikromoottorin tilaukseen kiinan mailta.
Sovitteet meni vähän niin ja näin tuossa topaasisormuksessa, se sormusrunko oli muutenkin 0,2mm liian kapea noille kiville, mikä vaikeutti sovitteiden tekoa entisestään.
Kirkkaille kiville sovitteet tuli helpommin kun kivet olivat pienempiä, niin runkoon jäi kunnon kynnet.

Kuitenkin on ironista, että juurikin se mihin sain kynnet ja sovitteet paremmin, tuli lopulta kauheammaksi kuin tuo topaasisormus.

Toki topaasisormuksessakin pari kiveä jäi hitusen ylemmäs ja hitusen vinoon, vaikka olin sovittavinani ne samalle tasalle. Ja loppukiillotukset ja putsaukset tehtyä huomasin että kahdessa topaasissa oli sisällä särö. Niitä ei mielestäni ollut alunperin, joten olen liian lujaa painanut istuttaessa. Topaasihan on siis kova kivi, mutta sen rakenne on sellainen että lohkeaa helposti iskuista sun muista.

Päältäpäin katsottuna näissä ei näy mitään vikaa, mutta sivusta ei kannata tulla liian läheltä katsomaan, ainakaan cubic sormusta.

Kokeilin myös kuvioimispyörääni näihin sormuksiin. Ja sitä käyttäessäni aloinkin haaveilemaan paineilmakaivertimesta. Oli nimittäin käsipelillä aikamoinen homma saada edes jonkinlaista palleroa aikaiseksi.
Olin juuri katsonut netistä videon jossa mies paineilmakaivertimen avulla hurautti kuvioimispyörällä kuviot ehkä 10 sekunnissa. Ja minulta meni ainakin kaksi tuntia, joiden aikana useamman kerran filssasin kuvion pois ja aloitin alusta. Kovin syvää ja tasaista linjaa en saanut aikaiseksi, senkään takia että kuvioimispyörässäni oli jokin vialla eikä pyörä tahtonut pyöriä. Mutta jotain kuviota siinä nyt on.

Hopeiset rivisormukset; 5:llä topaasilla ja toinen 3:lla cubic zirkonialla

Viilasin tässä sormuksessa koristesyvennykset sormusrungon puoleen väliin saakka

Ja tässä viilasin ne vain pienen matkan päähän


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat kultaa ;)